Fabrica de mere din grădina botanică, de la Jibou

mereroGrădina botanică are mere, iar acum face şi bani din ele. La Jibou, în judeţul Sălaj, în incinta instituţiei, a fost amenajată de câteva luni o fabrică unde se produce suc, din fructele din livadă. Investiţia este de aproximativ 4.000 de euro, iar grădina botanică are toate şansele să o recupereze până la finalul anului, pentru că vânzările merg bine.

Bine spălate, merele ajung în tocător, apoi sunt presate. Pentru un litru de suc sunt necesare două kilograme de fructe. Înainte să fie ambalată, băutura este dublu pasteurizată, la o temperatură de 85 de grade Celsius.

„Nu este pus zahăr absolut deloc, este strict natural, pasteurizarea este foarte bună pentru bacterii, să nu prindă mucegai”, a explicat Tilda Csutak, responsabil fabrica de suc de mere.

Fabrica din grădina botanică a produs în toamna aceasta peste 500 de cutii a câte 3 litri de suc de mere.

Oamenii pot veni cu mere de acasă şi să le transforme în suc. Condiţia este ca o parte din băutură să rămână la fabrică. Profitul obţinut din vânzarea sucului este folosit în proiecte de cercetare. (Integral pe digi24.ro)

You might also like More from author

Comments are closed.