Exporturile României de carne de vită şi de cal se apropie de zero

carnefinExporturile României de carne de vită şi de cal sunt aproape inexistente, iar pe piaţa din România vânzările din industria cărnii au scăzut cu cel puţin 10% faţă de anul trecut, a declarat , Alex Jurconi, preşedintele Federaţiei ProAgro.

„Exportăm destul de bine carne de vită şi carne de cal, România fiind a 6-a ţară din Europa. Din păcate, în acest moment vânzările pe piaţa externă sunt aproape de zero. În prezent, evaluăm pierderile din industria cărnii şi în mod cert le vom cuantifica”, a spus Jurconi care a precizat, totodată, că pe piaţa internă scăderea poate fi conjuncturală, pe fondul sărbătorilor pascale, dar şi al scăderii încrederii consumatorului.

„Estimăm, în acest moment, scăderi ale vânzărilor de ordinul zecilor de procente. Pot fi de 20%, 30%, 40 % în industria cărnii, iar comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până acum avem scăderi de minimum 10% ceea ce înseamnă mult. În industria laptelui pierderile sunt uşor cuantificabile deoarece sunt fermieri care vând cantităţi către procesatori, însă când vorbim de exporturi sunt contracte pe care nu întotdeauna le avem la îndemână”, a subliniat preşedintele Federaţiei ProAgro.

Acesta a precizat că autorităţile lucrează la un proiect de promovare a imaginii industriei alimentare din România la care vor să participe şi reprezentanţii fermierilor români.

„Se pare că există în laboratoarele guvernamentale un proiect complex de comunicare a imaginii industriei alimentare şi a agriculturii româneşti. Cineva gândeşte un astfel de proiect, cum să-l finanţeze, ce să conţină şi noi suntem interesaţi să luăm parte la acesta pentru că trebuie să ne apărăm şi noi agricultura şi industria”, a subliniat Alex Jurconi.

You might also like More from author

Comments are closed.