E 120 – aditivul natural… dar dezgustător şi periculos!

Se găseşte într-o mulţime de „bunătăţi” – în sucuri şi îngheţată, în bombone şi în prăjiturile din comerţ, în fructele confiate etc. Le dă culoarea roşiatică, pentru că este obţinut dintr-o insectă – coşenilă, sfărâmată în timpul procesului de fabricare. Aparent, E120 este un extras natural, deci nu ar putea face vreun rău. În realitate, face!
E 120 sau acidul carminic este, într-adevăr, un colorant natural, pentru că este extras din coşenilă – o insectă.

Partea rea apare în procesul de fabricare: prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi explică faptul că procedeul prin care se obţine acidul carminic din coşenile implică utilizarea aluminiului, un element extrem de nociv care, prin ingerare repetată, provoacă (în special în cazul copiilor) tot felul de afecţiuni, de la alergii şi hiperactivitate, la probleme de concentrare. Şi adulţii sunt expuşi la aceste boli, ca şi la afecţiuni neurologice ( Alzheimer, Parkinson). Ca să nu mai vorbim că, la ideea de a ne hrăni cu… insecte (şi strivite!), mulţi dintre noi am fi mai mult decât reticenţi!

You might also like More from author

Comments are closed.