Dulce ca mierea este gustul afacerilor profitabile cu produse bio

Tot mai multi romani au incercat si au reusit sa castige bani frumosi din vanzarea produselor curate, fara chimicale. Si-au lasat meseriile si au pornit pe un drum nou, fara regrete. 

Asa au procedat si doi barbati din Alba, care stiu acum totul despre mierea ecologica. Tiberiu Biris a fost profesor de fizica, dar a lasat catedra in urma cu 14 ani.

A imbracat costumul de apicultor si a inceput sa produca diverse sortimente de miere bio. Desi bate toate tara in lung si-n lat ca sa-si vanda marfa, e multumit. „Am reusit sa obtin in Muntii Apuseni mierea de mana care este una dintre cele mai cautate sortimente de miere tinand cont ca are peste 20 de minerale”, povesteste Biris.

Si Liviu Rus a vrut sa traiasca din propria afacere. Dupa zece ani petrecuti ca angajat la o fabrica de mobila, si-a dat demisia si s-a apucat sa aiba grija de stupi. Acum a ajuns sa produca peste sase tone de miere bio si face un profit de 25.000 de euro pe an. „In primul an dupa ce am renuntat la serviciu am facut in jur de 500 de milioane, este rentabil”, Liviu Rus.

E drum lung pana cand mierea ajunge in borcane si banii intra in cont. Apicultorul sta si 14 ore zi de zi printre albine. Cea mai mare parte a productiei ajunge la procesator, care plateste intre 14 si 18 lei pe kilogramul de miere. Mierea care ramane este transformata intr-un produs bio cautat de cei care vor sa scape de chimicale.

You might also like More from author

Comments are closed.