Dovlecei umpluti cu piept de pui

Racoritori si gustosi, dovleceii cu piept de pui iti vor umple gura de aromele verii.
In termeni nutritionali, acest preparat iti ofera o combinatie de proteine de calitate si carbohidrati lenti, nutrimente activate prin vitaminele din grupa B ale puiului si galbenusului, beta-carotenul si alti antioxidanti din legume (vitamina C, din pacate, se distruge practic complet prin fierbere in acest caz).

Ingrediente dovlecei umpluti cu piept de pui:
– 4 dovlecei medii inspre plinuti;
– 2 bucati de piept de pui;
– 1 ardei rosu mare (sau 2 mici);
– o rosie ceva mai mare;
– 1 galbenus de ou;
– ceapa verde dupa gust;
– suc de rosii;
– cimbru, oregano, patrunjel dupa gust;
– sare, piper negru macinat, boia dulce dupa gust;
– ulei de masline.

Cum prepari mancarea:
Curata dovleceii si scoate-le miezul.
Toaca pieptul de pui, miezul de la dovlecei si ardeiul (curatat in prealabil). Amesteca-le, adaugand galbenusul, ceapa verde tocata si condimentele.
Cu aceasta compozitie savuroasa umple dovleceii, apoi foloseste capacele facute din rosia mare ca sa ii acoperi. Pune legumele intr-un vas pentru cuptor. Scalda-le in suc de rosii, adaugand si 1-2 linguri de ulei de masline.
Acopera vasul cu o folie de aluminiu. Va fi gata in 45-50 de minute la foc mic.

Poti servi aceasta mancare atat calda, cat si rece (mie imi place mai mult rece).

Pofta Buna!

You might also like More from author

Comments are closed.