Dieta cu salate de sezon

E vremea verdeţurilor şi a legumelor, care sunt pline de vitamine, iar dacă le combini corect într-o dietă, poţi da jos uşor câteva kilograme.

Punctele forte ale dietei sunt acelea că îţi faci proviziile de vitamine şi minerale din legume, nu asimilezi multe calorii, slăbeşti sănătos şi o poţi urma tot sezonul.

Legumele crude precum roşiile, castraveţii, ardeii, spanacul sunt bogate în substanţe care scad nivelul hormonilor responsabili cu declanşarea poftei de mâncare, printre care şi grelina.

 

Acesta este un hormon gastric al cărui nivel creşte când stomacul este gol şi de aici senzaţia frecventă de foame atunci când mănânci dulciuri.

Dacă vei mânca mai multe legume crude la mesele principale, vei inhiba pentru mai mult timp pofta de mâncare. Iată ce poţi mânca timp de cinci zile ca să dai jos 2 kilograme!

Ziua 1

Mic dejun. Omletă din 2 albuşuri + o felie de pâine prăjită + 200 ml suc proaspăt de portocale.

Prânz. Salată de paste cu legume (350 kcal, 30 g grăsimi): 50 g paste integrale, amestecate cu un ardei gras roşu, 2 roşii, un castravete, 2 felii de şuncă slabă, 50 g brânză de vaci, 50 g crutoane din pâine integrală.

Seara. 150 g carne de vită la grătar + 2 cartofi fierţi +100 g salată de varză.

Ziua 2

Mic dejun. Un sandvici cu brânză degresată şi 2 felii de şuncă de curcan + o cafea.

Prânz. Salată cu ouă şi şuncă (160 de calorii, 7 g grăsimi): rupi bucăţele frunzele de salată şi le pui într-un bol. Adaugi 2 ouă fierte, 2 roşii şi 3 felii de şuncă de pui tăiate bucăţi. Pui  totul peste salată, presari puţină sare, torni puţin ulei şi amesteci. Mănânci salata cu o felie de pâine integrală.

Seara. Salată de cuşcuş preparată din 50 g de cuşcuş amestecat cu 50 g de ton în suc propriu, 2 castraveţi, o ceapă roşie şi un ardei gras roşu.

Ziua 3

Mic dejun. Un iaurt degresat, un ou fiert moale, o felie de pâine integrală.

Prânz. Salată cu spanac şi piept de pui (230 de calorii, 20 g grăsimi): tai fâşii 200 g piept de pui la grătar, speli şi mărunţeşti 100 g spanac verde, tai felii 2 roşii şi toci o ceapă verde. Amesteci şi adaugi ulei de măsline.  

Seara. Salată de fructe dintr-un măr, un kiwi, 200 g căpşuni, 20 g stafide şi 20 g de migdale crude.

Ziua 4

Mic dejun. Un bol cu cereale integrale  cu lapte degresat.

Prânz. Salată cu orez şi ricotta (230 de calorii, 20 g grăsimi). Amesteci 60 g orez fiert cu 100 g ricotta, 300 g fasole verde fiartă şi 2 linguri de ulei de măsline şi presari sare după gust.

Seara. Peşte la grătar cu legume: frigi pe grătar 300 g file de peşte alb, apoi îl stropeşti cu lămâie, îl presari cu sare şi cu verdeaţă tocată mărunt. Pui alături o garnitură de fasole verde sote. 

Ziua 5

Mic dejun. O cană de cafea + 200 g iaurt cu 2 linguri de cereale integrale.

Prânz. Salată asortată (225 de calorii, 8 g grăsimi): câteva foi de salată verde, 2 roşii, 2 castraveţi mici, măsline, un ardei, o ceapă verde, 2 felii de brânză, 2 felii de şuncă de pui. Adaugă ulei de măsline, sare, piper şi zeamă de lămâie.

Seara. Salată de ton cu porumb: scurgi tonul dintr-o conservă, îl amesteci cu porumb din conservă, adaugi o ceapă verde tocată, zeamă de lămâie, sare şi ulei de măsline.

La alegere!

Gustări sub 150 kcal

– 25 g baton cereale (98 kcal);
– 30 g biscuiţi cu ovăz şi ciocolată neagră (124 kcal);
– 30 g ciocolată 70% cacao (135 kcal);
– 100 g îngheţată cu fructe de pădure (89 kcal);
– 30 g migdale crude (140 kcal);
– 50 g caise uscate (121 kcal).

You might also like More from author

Comments are closed.