Detoxifierea după Sărbători – 10 alimente minune

Sa ridice mana cine nu s-a trezit cu cel putin doua kilograme in plus dupa sarbatori. Mie, una asa mi se intampla cam in fiecare an. Dar, sa fim serioase, hrana nesanatoasa si portiile mari nu sar singure in farfuria noastra…

Insa, dupa excesele alimentare organismul are nevoie de o cura de detoxifiere. Detoxifierea in sine este un proces natural al organismului de a neutraliza sau de a elimina toxinele din organism.

 

Printre semnele ca ai nevoie de o detoxifiere se numara:

  • Prezenta oboselii, a stresului si a senzatie de iritare
  • Lipsa puterii de concentrare si invatare
  • Dureri de cap si stari de ameteala
  • Transpiratie urat mirositoare
  • Cosuri si probleme ale pielii

Vitamina C ajuta organismul sa produca glutation, un compus care ajuta ficatul sa elimine toxinele.

 Sucul de portocale este o sursa excelenta de vitamine, minerale si antioxidanti care iti protejeaza organismul de radicalii liberi.

Portocalele au un efect laxativ si actioneaza ca un tonic natural, oferindu-ti o portie zdravana de energie. Consuma suc de portocale seara, dupa masa, apoi inca un pahar in dimineata urmatoare.

Fructe proaspete

Fructele contin vitamine, antioxidanti, fibre si multe alte substante cu efecte pozitive asupra organismului. In plus, acestea iti umplu stomacul oferind senzatia de satietate.

Fructele uscate au de cinci ori mai multe calorii decat cele crude (240 kcal/100 gr) dar sunt satioase si contin multe vitamine si minerale, in special fier si calciu.

Merele sunt pline de nutrienti si pectina, care ajuta la eliminarea tuturor aditivilor artificiali intrati in corp din mancare.

Avocado

Acest aliment are puterea de a scadea nivelul colesterolului si de a dilata vasele de sange. Mai mult decat atat, contine un nutrient care lupta cu cel putin 30 de tipuri de celule cancerigene.

Varza

Substantele din varza indeparteaza radicalii liberi inainte ca acestia sa ajunga la celule si contribuie la diminuarea nivelului de colesterol. Aceste substante trimit genelor semnale ce le fac pe acestea sa creasca productia enzimelor ce contribuie la detoxifierea corpului.

 

Sfecla rosie are efect de detoxifiere a ficatului ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate. In plus, desi este dulce, are un numar destul de mic de calorii si isi pastreaza proprietatile indiferent de modul de gatire.

Iaurtul este un aliment excelent pentru stomac, dar mai ales pentru detoxifierea ficatului. Acesta actioneaza direct asupra organului si il ajuta pe acesta sa filtreze mai usor substantele toxice si sa le elimine din corp.

Cerealele nu trebuie ignorate la dieta de detoxifiere. Se recomanda sa fie procurate cerealele integrale, fara zahar sau aditivi, bogate in fibre alimentare.

Ceaiurile sunt adesea recomandate pentru eliminarea toxinelor. Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietatile lui diuretice, detoxifiante, tonifiante si de ardere a grasimilor. Ceaiul de urzica are si el efect depurativ revigorand intregul organism. Ceaiul de musetel contribuie la detoxifierea intestinului subtire.

Retine!

  • Nu consuma alimente prajite
  • Nu consuma alimente afumate
  • Nu consuma carne si mezeluri
  • Inlocuieste dulciurile cu fructe
  • Elimina fainoasele albe. Consuma cereale, paine neagra, de secara
  • Consuma cel putin 2 l de apa pe zi
  • Nu consuma  zahar, cafea, alcool.
  • Inlocuieste zaharul cu miere
  • Bea in fiecare seara inainte de culcare si dimineata un pahar de apa plata.

 

Text: Iulia Sandu

 

Sursa: http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/detoxifiere-sarbatori-alimente-minune-28750.html#top

You might also like More from author

Comments are closed.