Desert spectaculos: Cenci cu crema de mascarpone

Un desert delicios pentru orice ocazie speciala!
Ingrediente:
Pentru cenci:
300 g faina
50 g zahar
40 g unt topit
2 oua
coaja rasa de portocala
putina sare
400 – 500 ml ulei

Pentru crema:
 

45 g zahar tos
2 galbenusuri
250 g mascarpone
120 ml smantana pentru frisca
2 linguri Marsala
o lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:
 

Se amesteca faina, zaharul, untul topit, cele doua oua, coaja rasa de portocala si sarea intr-un bol pana cand aluatul incepe sa se lege si se framanta ca sa se omogenizeze toate ingredientele. Apoi se ia bila de aluat, se aplatizeaza si se inveleste in folie de plastic, dupa care se lasa la congelator 30 de minute.
Intr-o cratita sau tigaie destul de incapatoare se pun 400-500 ml ulei pentru prajit (floarea soarelui/palmier) si se pune pe foc. Se scoate aluatul racit si odihnit si se intinde o foaie subtire de cca 3 mm grosime pe o suprafata pe care s-a presarat faina.

Apoi se taie aluatul cu un decupator rotund pentru patiserie, in cerculete cu diametrul de 5 cm. Cand uleiul e fierbinte se prajesc cate 4-5 cenci odata, pentru ca “minciunelele” rotunde sa nu fie prea apropiate unele de altele. Se scot din baia de ulei si se aseaza pe o farfurie cu hartie de bucatarie si se lasa la racit.
 

Intre timp se prepara crema. Zaharul si galbenusurile se bat cateva minute cu mixerul pana se umfla si se albesc. Se adauga mascarpone, Marsala si vanilie si se mixeaza din nou. Separat, batem frisca spuma si o adaugam la crema de mascarpone, amestecand usor cu o spatula.

Crema se lasa 20 de minute la congelator sa se raceasca bine, iar daca nu este suficient de tare, se mai poate bate cu mixerul dupa ce se scoate din congelator ca sa fie pufoasa si sa isi pastreze forma.
Se pune apoi crema intr-un poche cu dui cu deschizatura de 10 mm si apoi se construieste prezentarea finala.
 

Se aleg cele mai drepte bucati pentru baza – restul nu mai conteaza, pentru ca se aranjeaza usor pe crema. Se pune un strat de crema, apoi niste zmeura si se presara putin fistic maruntit. Se repeta straturile de inca doua ori, iar la final se presara zahar pudra.

Aceasta reteta a fost pregatita de Anca Feodor (Cookiejar.ro) in cadrul  evenimentului desfasurat la Palatul Elisabeta. Anca este unul dintre bloggeri de food care au avut ocazia sa paseasca in bucataria Casei Regale a Romaniei si sa-si demonstreze maiestria culinara, sub privirea atenta a celui mai select juriu.

Electrolux a organizat pe 28 mai un eveniment unic in Romania: o Cina Regala la Palatul Elisabeta, alaturi de A.S.R. Principesa Margareta. Bucataria Casei Regale a Romaniei si-a deschis pentru prima data usa pentru bloggerii pasionati de domeniul culinar.

You might also like More from author

Comments are closed.