Deliciosul si controversatul OU. Include-l in dieta!

Ba e sanatos sa consumam oua, ba sunt sanse mari de LDL crescut. Un studiu recent realizat la Harvard sustine ca toti cei care nu au probleme cu sanatatea pot manca un ou pe zi, fara a creste riscul de boli cardiovasculare sau de accident vascular cerebral. Pentru fanii cu probleme de colesterol, nutritionistii recomanda un consum moderat – pana la 2 sau 3 oua intregi pe saptamana.

Fie ca-l preferi fiert, omleta sau ca ingredient in alte preparate, oul este un aliment ideal pentru micul dejun. Starea de sanatate este singura care limiteaza cantitatea de oua pe care o poti consuma.

Daca nu te numeri printre persoanele cu un colesterol ridicat, nu exista nici o restrictie in ceea ce priveste consumul de oua. Cert este ca, faimosul ou intra acum in categoria produselor alimentare ce au trecut testul clinic. Motivul? Ouale sunt bogate in proteine si antioxidanti – luteina si zeaxantina (ambele prezente in galbenus) – diminueaza riscul aparitiei afectiunilor oculare.

Este bine de stiut ca un ou are doar 70 de calorii si 6 g proteine. Deci lasa deoparte fobia de ou si bucura-te de acest aliment bogat in nutrienti alimentari. Ce zici de o Spicy Egg Salad Wrap? E pentru doua persoane si se prepara extrem de rapid si de usor.
Ingrediente: 4 oua fierte si curatate
o lingura de maioneza light
¼ lingurita mustar Dijon
1/8 lingurita praf de chili
sare dupa gust
o cana de rucola/spanac, spalata si uscata
2 tortilla wraps de grau
½ ardei rosu fara seminte, taiat in fasii subtiri
Mod de preparare: Se taie ouale si se pun intr-un bol, apoi se adauga maioneza si mustarul. Se amesteca bine cu o furculita pana se omogenizeaza. Se adauga praful de chili si sare si se amesteca din nou. Inainte de a ambala fiecare tortilla se face un pat din jumatate de rucola care este acoperit cu amestecul de ou ce se distribuie uniform cu dosul unei linguri. Jumatatea de ardei se adauga peste salata de ou. Apoi se ruleaza tortilla si se taie fiecare folie pe diagonala.

You might also like More from author

Comments are closed.