DE CE RENUNȚĂ FERMIERII LA PLATA DE ÎNVERZIRE

Într-o perioadă în care se vorbește tot mai des despre plățile pentru Înverzire, fermierii români par a fi dispuși să renunțe la acești bani, pentru a nu mai fi controlați de APIA și, din această cauză, să primească cu întârziere banii de subvenții, spune Marian Vișu-Iliescu, președintele Asociației Tânărul Fermier.

”Am discutat cu mai mulți fermieri și i-am auzit pe unii, nu puțini, spunând că vor să renunțe la partea pentru înverzire, fiindcă s-au săturat de controalele APIA. Mulți dintre ei au fost controlați și în urmă cu un an și cu doi și nu au avut probleme. În plus, oamenii spun că apariția sistemelor de monitorizare și control cu teledetecție ar fi trebuit să ofere date reale și concrete pentru inspectorii autorităților”, spune Marian Vișu-Iliescu.

Din cauza controalelor pentru înverzire, agricultorii intră în controale și trebuie să aștepte rezultatele acestora pentru a putea spera să își primească subvențiile, așa că preferă să nu ceară banii pentru înverzire pentru a primi subvențiile la timp și să se folosească de ei.

You might also like More from author

Comments are closed.