De ce nu mucegăiesc hamburgerii de la McDonald's? Uite răspunsul!

Spre deosebire de alte alimente, hamburgerii de la McDonald’s nu mucegăiesc. Aceştia se strică doar în anumite condiţii şi rezistă luni de zile fără să se altereze.

Cel care a răspuns la întrebare a fost Keith Warriner, şeful departamentului de studiu al alimentelor şi asigurare a calităţii din cadrul Universităţii Guelph din Canada.

„În esenţă, microbii care produc putrezirea sunt nişte organisme ca şi noi, având nevoie de apă, nutrimenţi, căldură şi timp pentru a se dezvolta. Dacă îndepărtăm unul sau mai multe dintre aceste elemente, microbii nu se mai pot dezvolta”, a spus specialistul.

Acesta a adăugat: „Deci, în absenţa umidităţii, hamburgerul se usucă, în loc să se strice. Cu pierderea umezelii, microbilor li se ia un element necesar dezvoltării. Pentru a strica un hamburger McDonald’s, nu trebuie decât să împiedicăm pierderea umidităţii”.

Keith Warriner a asigurat însă că dacă hamburgerul va fi depozitat într-un loc cu umiditate ridicată, aşa cum este baia, va mucegăi.

You might also like More from author

Comments are closed.