De ce e bine să reducem zahărul din alimentație

Consumul de zahăr are numeroase consecințe asupra organismului. Iată câteva dintre acestea!

Europenii nu consumau înainte zahăr industrial, ci glucoza, fructoza şi zaharoza proveneau doar din fructe şi miere. Dezvoltarea filierei de trestie de zahăr, apoi de sfeclă de zahăr a permis adăugarea de zahăr în alimente începând din secolul al XVII-lea pe Vechiul Continent.

S-a adăugat zahăr în numeroase alimente vândute în comerţ, deserturi, dar şi în băuturi şi chiar în produse sărate – ca de exemplu în mazărea la cutie. Ca atare, consumul de zahăr a crescut mult, simultan cu mărirea numărului de calorii consumate, care a dus în multe cazuri la obezitate.

Totodată, un consum ridicat de zahăr are și alte efecte negative asupra organismului. Alimentele bogate în zaharuri dereglează centrul sațietății, ducând la un dezechilibru metabolic în organism, afectează secreția de insulină și cresc riscul de diabet, boală ce se asociază cu afecţiuni ale inimii şi vaselor de sânge, accidente vasculare şi insuficienţă renală.

You might also like More from author

Comments are closed.