Daniel Constantin, prezent la deschiderea celei de-a 38-a sesiune de lucru a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO

faoromaniaDaniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat la deschiderea celei de-a 38-a sesiune de lucru a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO, care precede cea de-a 29-a Conferinţă Regională FAO pentru Europa şi Asia Centrală, eveniment care are loc la Bucureşti, în perioada 1 – 4 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului.

În cuvântul să de deschidere, ministrul Agriculturii a subliniat importanţa desfăşurării acestui eveniment la Bucureşti şi în special faptul că România profită de această oportunitate pentru a se implica în identificarea de soluţii la problemele cu care agricultura se confruntă, la nivel global.

„Principalul subiect pe agenda Reuniunii Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO este crearea de lanţuri alimentare complete cu valoare adăugată pentru Europa şi Asia Centrală: cooperative şi alte forme alternative de organizare. Din păcate, fermierii încă nu sunt suficient de competitivi în lanţul alimentar. Scopul acestei dezbateri este de a găsi soluţii pentru o mai bună reprezentare a fermierilor în cadrul lanţului alimentar asigurându-le o poziţie de negociere cât mai favorabilă. În prezent, agricultura la scară mică ar trebui să aibă un rol principal în asigurarea securităţii alimentare”, a declarat ministrul Daniel Constantin.

Cei care au prezidat conferinţa, alături de ministrul Daniel Constantin, sunt: reprezentantul regional FAO pentru Europa şi Asia Centrală, Vladimir Olegovich Rakhmanin, Raimund JEHLE, secretar al Conferinţei Regionale FAO pentru Europa şi Asia Centrală şi Balázs Hamar, din partea Reprezentanţei Permanente a Ungariei la FAO.

You might also like More from author

Comments are closed.