Daniel Constantin: Numărul fermelor de familie s-ar putea dubla până în 2020

pppsMinistrul Agriculturii și vicepremierul României, Daniel Constantin, a declarat miercuri la Palatul Parlamentului că în perspectiva 2014-2020, pe fondul unor sume mai mari alocate dezvoltării fermelor, altele decât în exercițiul PNDR anterior, am putea miza pe un număr și mai mare de ferme de familie care ar putea fi create, în condițiile în care, în ultimii șapte ani, acestea au totalizat nu mai puțin de 60.000.

Tot Constantin a mai punctat însă că din aceste 60.000 de ferme, unele din ele au fost „ajutate” cu câte 1.500 de euro pe an, în accepțiunea rezultatul nefiind tocmai… o fermă de familie. Cu toate acestea, un sprijin asemănător și mult mai consistent va continua să fie acordat și în exercițiul PNDR următor, nu mai puțin de 15.000 de euro nerambursabili fiind disponibili pentru astfel de exploatații. Oficialii MADR au luat în vizor nu mai puțin de 10.000 de gospodării care ar putea primi acești bani, astfel încât să facă pasul de la exploatații de subzistență la cele direcționate către piață.

„Până acum am sprijinit prin PNDR aproape 60.000 de familii, iar sumele alocate fiind mai mari în perspectiva 2014-2020, putem să mizăm chiar pe un număr mult mai mare. Dintre aceste 60.000 de exploatații, sigur că unele dintre ele sunt relativ ajutate și eu am spus-o de fiecare dată – 1.500 de euro pe an prin Măsura 141, pentru cinci ani de zile, nu știu dacă au ajutat foarte mult să devină chiar ferme de familie, dar reprezintă un ajutor și cred că a fost util poate la momentul acela, dar acum trebuie să ne gândim la un ajutor mult mai consistent și, de aceea, am venit cu această măsură de 15.000 de euro nerambursabili. (Integral pe recolta.eu)

You might also like More from author

Comments are closed.