Curmalele, recomandate doar o data pe saptamana

Curmalul este un arbore din familia palmierilor cu trunchi inalt, frunze mari de 2-3 m si fructe comestibile. In Romania, acestea din urma se gasesc in stare deshidratata fiind apreciate mai ales de copii pentru dulceata lor.

In tarile arabe, din fructele uscate se obtine o faina, iar din cele proaspete o substanta pastoasa care inlocuieste zaharul. Gustul delicios este insotit de beneficii de tot felul. Curmalele uscate sunt o sursa de potasiu si alti nutrienti, precum fier, magneziu, vitamina A, vitamina C sau cupru.

 

O suta de grame de fructe uscate  contin 227 de calorii si asigura unei persoane adulte o treime din doza zilnica de nutrienti, dintre cei enumerati anterior. Curmalele au fost inca din antichitate o componenta de baza in vindecarea bolilor tractului digestiv.  

Cercetarile medicale au confirmat ca celuloza lor ajuta la rezolvarea problemelor de digestie si la curatarea tractului gastro-intestinal, si protejeaza organismul de unele forme de cancer. Energizant si cu un continut de fier apreciabil, curmala este un aliment ideal pentru cei care sufera de anemie si oboseala cronica.

Consumul regulat de curmale mai favorizeaza restabilirea florei intestinale in caz de disbacterioza. Totusi, ar fi de evitat excesul intrucat fructele uscate sunt foarte bogate in zaharuri si asta ar putea dauna dintilor. Pentru a avea doar de castigat de pe urma curmalelor trebuie redus consumul la o singura data pe saptamana.  

You might also like More from author

Comments are closed.