Cum se face fertilizarea culturilor de coacăz, afin şi cătină, în sistem ecologic

coacazFertilizarea plantaţiilor de coacăz, afin si catina cultivate in conditii ecologice reprezinta una dintre verigile tehnologice ce au un rol important pentru obtinerea unr productii mari si de buna calitate.

Programul de fertilizare ecologica a culturilor de coacaz, afin si catina prezentat mai jos poate prezenta interes atat cultivatorilor certificati ECO profesionisti cat si micilor proprietari care au cativa arbusti pentru consum propriu si vor sa foloseasca cat mai putin ingrasaminte chimice.
Pentru fertilizarea de baza recomandam aplicarea produsului FKAL 433 BIO in doza de 1000 – 2000 kg/ha. Acesta este un produs pe baza de gunoi de pasare peletat si pasteurizat certificat pentru fertilizarea culturilor ECO.

Inaintea înfloritului
ALGAREN TWIN (150 ml/100 l apa) + BOROGREEN L (150 ml/100 l apa). ALGAREN TWIN pentru a optimizarea cresterea vegetative, echilibrarea ei si orientarea catre productie. BOROGREEN L creste capacitatea de sinteza a plantelor si favorizeaza translocarea compusilor (zaharuri, arome, acizi) in fructe.

farsitul legarii fructelor
NUTRIGREEN AD (300 ml/100 l apa) + NEWCAL (400 ml/100l apa). Aplicarea produsului ofera plantelor aminoacizi care favorizeaza depasirea conditiilor de stress, cauzate de schimbari bruste de temperatura. De asemeneaNUTRIGREEN AD are un rol foarte important in stimularea cresterii fructelor si cresterea permeabilitatii membranelor celulare, rezultand o mai buna absorbtie a elementelor nutritive. Newcal asigura necesarul de calciu care imbunatateste calitatea fructelor si mareste durata de pastrare a lor.

Cresterea fructelor
NUTRIGREEN AD (300 ml/100 l apa) + BOROGREEN L (150 ml/100l apa). Aplicarea in amestec a acestor produse mareste capacitatea de sinteza a plantelor, favorizeaza translocarea produselor de sinteza (zaharuri, pectine, acizi) in fructe, care vor fi mai mari si mai ferme. Nutrigreen AD ajuta plantele sa depaseasca conditiile de stress, cauzate de schimbari bruste de temperatura. (Integral pe gazetadeagricultura.info)

You might also like More from author

Comments are closed.