Coq au vin – reteta franceza

Ingrediente:

  • 4 pulpe superioare de pui, circa 800 g in total, fara piele dar cu os;
  • Sare, piper negru, proaspat macinat;
  • 10 felii subtiri de bacon;
  • 1-2 linguri de ulei de masline;
  • 3 linguri de unt;
  • 120 g cepe tinere, mici, curatate si lasate intregi (sau cepe taiate in jumatate);
  • 1 lingura de faina;
  • 2 morcovi medii, taiati bucati;
  • 250 ml vin rosu, recomandat Merlot 2009 (sec);
  • 150 ml supa de pui, sau cat este nevoie;
  • 1 lingura de pasta de rosii;
  • 2 frunze de dafin;
  • 4 fire de cimbru;
  • 8-10 boabe de piper;
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti putin;
  • frunze de cimbru, pentru servit.

Pulpele se spala bine, se lasa la uscat (sau se sterg cu hartie de bucatarie), se sareaza, se pipereaza si se dau prin faina. Intr-o tigaie se incinge uleiul si o lingura de unt si se prajesc pulpele ca foc mediu, timp de 2 minute pe fiecare parte pana se rumenesc si se scot din tigaie. In uleiul in care s-a prajit puiul se pun feliile de bacon, se prajesc si se scot si ele din tigaie.

Intr-un tifon se pune dafinul, boabele de piper si cimbrul si se leaga la capat (il vom folosi mai tarziu). Intr-o alta tigaie se caleste ceapa, se adauga morcovii si se lasa cateva minute pe foc pana se rumenesc. Se adauga vinul, usturoiul, pasta de rosii, supa de pui, buchetelul cu condimente din tifon si la final pulpele. Tinem tigaia pe foc pana da in clocot si se da la cuptorul preincalzit la 150 grade timp de 20-25 de minute.

Dupa ce scoatem tigaia din cuptor, se scot pulpele din sos si se mai lasa la fiert doar sosul, pana cand se reduce la 1/3. Se adauga cateva cubulete de unt, se pun pulpele impreuna cu baconul inapoi in tigaie si se mai lasa 2 minute pe foc. Pulpele se servesc cu ceapa si morcovii din sos, peste care presaram cimbru proaspat. Preparatul se bea tot cu un Merlot din 2009. Pofta buna!

 

Sursa: http://www.reginele.ro/coq-au-vin-reteta-franceza-2579?utm_source=Newsletter&utm_medium=MailDirect&utm_campaign=Coq+au+Vin+-+reteta+franceza

You might also like More from author

Comments are closed.