Colesterolul crește cu 15% din cauza exceselor de SĂRBĂTORI. AFLAȚI soluțiile care îl aduc în limite normale

Preparatele din cane de porc, cozonacii, prăjiturile şi băurile alcoolice consumate de Crăciun şi Revelion lasă în urmă un colesterol cu 15% mai mare, conform unui medic de la Spitalul Universitar din Cordoba. ,,Toate alimentele tradiţionale româneşti preparate din porc conţin grăsimi animale care cresc valoarea colesterolului sangvin. Dulciurile şi alcoolul în exces cresc colesterolul şi valoarea trigliceridelor. 

Atât colesterolul crescut cât şi trigliceridele crescute sunt grăsimi rele care formează depuneri de colesterol pe arterele inimii, crescând riscul de accident cardiovascular”, a explicat medicul cardiolog Luminiţa Iliuţă.

Cum colesterolul ridicat poate creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, trebuie să acţionăm cât mai repede pentru a-l aduce la un nivel normal, aflaţi care sunt soluţiile propuse de medici de pe Doctorulzilei.ro

You might also like More from author

Comments are closed.