Clujul pe piața din Asia cu…cartoful dulce

cartofi dulciClujul se pregăteşte să pătrundă pe piaţa asiatică a produselor alimentare. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Consiliul Judeţean vor să planteze cartoful dulce, o legumă foarte populară în bucătăria asiatică, pe care să o exporte în Coreea de Sud.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, a precizat că au avut loc mai multe discuţii cu partea coreeană, care a şi venit cu această propunere.

„Am început cercetarea şi vrem să aclimatizăm soiurile de cartof dulce care se pretează cel mai bine atât la solurile cât şi la climatul clujean. Cartoful dulce nu are nimic în comun cu cartoful pe care îl cunoaştem; seamănă mai degrabă cu napul.

Se foloseşte în bucătăria asiatică şi cei mai mari producători sunt americanii. Coreea de Sud este o ţară foarte mică ca şi suprafaţă raportat la populaţia de 50 de milioane de oameni pe care o are.

Deci cantitatea exportabilă se cuantifică la nivelul de oricât, aşa că avem o oportunitate foarte bună în piaţă.”, a declarat vicepreşedintele Consiliului  JudeţeanCluj, Vakar Istvan. (Integral pe radiocluj.ro)

You might also like More from author

Comments are closed.