Ciupercute picante de post

Una din retele aparent banale de mancaruri de post se poate transforma imediat intr-o delicatesa daca ingredientele sunt alese cu grija. La indemana si necesitand un timp minim pentru preparat aceste ciupercute picante umplute sunt savuroase si satioase. 


 

 
Specific :international
Timp de preparare :rapid
Status :consacrat
Numar portii : 2 persoane

Ingrediente:
  • ciuperci 4 bucati
  • usturoi uscat 4 catei
  • rosie 2 bucati
  • ardei gras 1 bucata
  • ceapa rosie 1 bucata
  • ardei capia 1 bucata
  • busuioc 10 frunze
  • chilli 1 praf
  • piper alb 1 praf
  • sare 1 praf
  • ulei de masline
 
Preparare:

Ciupercutele se spala bine in doua ape, apoi li se indeparteaza primul strat de pielita si li se rupe piciorusul.

Se toaca marunt ceapa, rosiile, ardeiul gras si ardeiul iute, impreuna cu usturoiul, piciorusele ciupercutelor si ardeiul capia taiat rondele medii.

Se pun la incins cateva linguri de ulei de masline si se calesc bine legumele pana se inmoaie iar ceapa devine sticloasa, adaugandu-se apoi busuiocul tocat marunt, praful de chilli, precum si sare si piper.

Palariile ciupercutelor se umplu cu grija cu amestecul calit apoi acestea se aseaza intr-o tava de aragaz in care am pus hartie de copt si cateva picaturi de ulei de masline.

Se lasa pe foc 15 minute, avand grija sa nu se usuce prea tare.

Tips:

Se servesc fierbinti, pana la servire tinandu-se acoperite cu un capac.

You might also like More from author

Comments are closed.