Cateva trucuri culinare fac si mai gustoase preparatele traditionale. Sugestii pentru masa de Paste

In perioada Pastelui talentul culinar al fiecarei gospodine este greu incercat. Friptura de miel, drobul si cozonacul vor fi gustate si apreciate atat de cei dragi, cat si de invitatii care iti vor calca pragul. Prin urmare, iti oferim o serie de trucuri culinare care vor face si mai savuroase retetele traditionale de Paste.
Un drob delicios
Ceea ce multe gospodine trec cu vederea este faptul ca drobul reprezinta un aperitiv care doar trebuie sa starneasca apetitul si nu sa-l satisfaca.

Prin urmare, acest preparat traditional trebuie sa contina cat mai multe verdeturi.
Pentru un drob mai dietetic, carnea de pui sau chiar ciupercile sunt ingredientele ideale.
Pentru un drob mai aromat poti presara printre ingredientele tocate si fasii de ardei gras taiate cat mai subtire si chiar cateva fire de patrunjel.
Pentru un efect estetic deosebit puteti adauga in interiorul drobului cateva oua fierte.
Intervalul optim de coacere a drobului variaza intre 40 si 50 de minute la un foc potrivit.
Pentru un gust desavarsit, inainte de a baga drobul la cuptor il poti unge cu putin unt.
Friptura frageda si suculenta
Pentru o friptura cat mai frageda si suculenta din carne de miel cuptorul trebuie incins la 190 de grade. Daca vrei sa o faci mai „usoara” pentru stomac, lasa la marinat carnea de miel pentru cateva ore, intr-un amestec din apa, otet si condimente. Unge tava in care pui friptura cu ulei de masline. Carnea de friptura va fi mai frageda si suculenta daca este stropita cu suc de lamaie inainte de a fi pusa la cuptor.
Mirosul neplacut de carne de oaie poate fi inlaturat daca, inainte de a fi gatita, carnea se opareste in lapte clocotit. Pentru ca „operatiunea” sa aiba succes, carnea trebuie sa stea o ora in lapte.
Un cozonac pufos
In sezonul sarbatorilor, cozonacul este desertul favorit. Iata cateva trucuri care il vor face mai pufos:
Daca vrei ca deliciosul cozonac sa aiba o culoare galbena mult mai intensa, ouale se sparg cu o seara inainte si se presara cu sare.
Albusurile se bat mult mai usor daca in castron se adauga cateva picaturi de lamaie.
Nu folosi oua de rata, gasca sau de curca. Avand albusul mult mai dens, acestea nu lasa aluatul sa creasca suficient.
Te poti opri din framantat cand aluatul devine usor lipicios la pipait, insa nu ramane pe degete. De abia atunci vei obtine un cozonac pufos.
Componentele lichide care se adauga, cum ar fi laptele, de exemplu, trebuie sa fie doar caldute si nu fierbinti.
Imediat ce a fost scos din cuptor, cozonacul trebuie uns cu ulei sau cu ou batut cu lapte. Astfel cozonacul se va mentine pufos mai multa vreme.
Daca nu vrei sa aiba un gust amar, nuca din umplutura trebuie oparita cu lapte clocotit.
Cum alegi carnea de miel
Friptura de miel este nelipsita din meniul pascal, iar succesul acestui fel de mancare depinde in primul rand de calitatea carnii. Pentru o friptura reusita trebuie sa alegi o bucata de carne cat mai tare si cu o nuanta roz. Asa vei sti ca ai cumparat carne dintr-un miel fraged. De asemenea, foarte important este si stratul de grasime, care trebuie sa fie neted si cat mai alb. Daca te multumesti doar cu o pulpa de miel, aceasta trebuie sa aiba muschiul integral, nesectionat si trebuie sa cantareasca intre doua si patru kilograme, pentru a nu fi prea grasa carnea.

You might also like More from author

Comments are closed.