Carne tocată de vită și carcasă de ovină, depistate cu E-coli

carneIn 10 probe din 96 prelevate dintr-un supermarket și mai multe abatoare din județele Gorj, Vâlcea, Sibiu și Timiș,  a fost depistata  bacteria Escherichia Coli verotoxigenă. Acestea au fost gasite in carne tocată de vită și carcasa de ovină din județele Gorj, Vâlcea, Sibiu și Timiș, informează marți Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

„În perioada 03.10.2016 — 14.10.2016, în cadrul Planului Național de Control au fost prelevate și analizate un număr de 96 probe, din următoarele categorii de produse: carne (sanitație carcasă bovine, sanitație carcasă ovine, mici vită oaie, carne tocată vită, pastramă oaie afumată, carne tocată mânzat, cârnați proaspeți), lapte și produse din lapte (lapte crud vacă, caș vacă, brânză telemea, cașcaval, brânză de capră). Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au prelevat probe, conform planificării, din județele Timiș, Călărași, Cluj, Botoșani, Gorj, Iași, Suceava, Vâlcea, Maramureș, Mureș, Vrancea, Giurgiu, Ialomița, Teleorman, Ilfov, Satu Mare, Sibiu, Prahova, București, Neamț, Bistrița Năsăud, Buzău”, precizează autoritatea sanitară veterinară.

Un număr de 8 probe prelevate se află încă în lucru.

You might also like More from author

Comments are closed.