Camera Deputaţilor a adoptat proiectul privind OUG pentru scăderea TVA la alimente

supermarketCamera Deputaților a adoptat miercuri, 10 iunie 2015, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.6/ 2015 pentru modificarea și completarea Legii nr.571/ 2003 privind Codul fiscal, care prevede reducerea TVA de la 24% la 9% pentru alimente. Potrivit textului legii, produsele și serviciile cărora li se aplică TVA redus sunt:

– alimentele, inclusiv băuturi, cu excepția băuturilor alcoolice, destinate consumului uman și animal, animalele și păsările vii din specii domestice, semințele, plantele și ingredientele utilizate în prepararea alimentelor, produsele utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele, precum și serviciile de restaurant și de catering, exclusiv băuturile alcoolice.

 

Scăderea TVA la toate alimentele are ca scop reducerea evaziunii fiscale, creșterea consumului intern și stimularea creșterii economice, fiind previzibilă o îmbunătățire substanțială a cash-flow-ului tuturor operatorilor economici implicați în lanțul ce începe cu producerea alimentelor și se sfârșește cu livrarea acestora.

În plan social, de reducerea TVA vor beneficia din plin românii cu venituri mici, pentru care coșul zilnic reprezintă cea mai mare cheltuială, potrivit unui comunicat remis de grupul deputaţilor social-democraţi.

You might also like More from author

Comments are closed.