Brașov: Peste 6.000 de fermieri braşoveni şi-au cerut subvenţiile pe suprafaţă în luna martie

fermafmare

6.210 de fermieri braşoveni au depus cereri pentru plata pe suprafaţă până la finele lunii martie, a anunţat conducerea Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Braşov. Cererile depuse acoperă o suprafaţă de 34.200 de hectare. La Braşov sunt aşteptate până în data de 15 mai cereri de subvenţionare de la 16.200 de fermieri care să acopere cel puţin 201.000 de hectare. 

La nivel naţional, până la finele lunii martie au fost depuse 306.244 de cereri de plată pentru o suprafaţă de 1,4 milioane de hectare. Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă fermierii trebuie să depună la Centrele APIA, în intervalul 3 martie – 15 mai 2014, o singură cerere de plată. Pentru depunerea cererilor de plată începând cu data de 16 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 9 iunie 2014 cererea de sprijin nu mai este admisă la calcul.
Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice şi/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, sau administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.
Sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de minim 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare.
Fermierii deja înregistraţi la APIA în campanile precedente şi care intenţionează să solicite sprijin pe suprafaţă în anul 2014, prin acces la internet, pot completa electronic declaraţia de suprafaţă şi pot să vizualizeze şi, după caz, actualizeze propriile parcele. De asemenea, fermierii îşi pot digitiza parcele noi prin identificarea pe ortofotoplanurile disponibile în baza de date (LPIS) a APIA. (Integral pe bizbrasov.ro)

You might also like More from author

Comments are closed.