Beneficiile sucului de portocale

Sucul de portocale ramane unul dintre sucurile cel mai des consumate, mai ales la micul dejun.
Fructele din citrice au fost evaluate mult timp pentru proprietatile lor antioxidante si nutritive.
S-a dovedit stiintific ca fructele din citrice in special cele din portocale aduc multe beneficii sanatatii, gratie bogatiei lor de vitamine si minerale.

Vitamina C

Consumand putin doua pahare de suc de portocale pe zi, poate creste concentratia de vitamina C din organism cu 40-64%.

Vitamina C este o vitamina esentiala care nu poate fi sintetizata de corpul uman, un antioxidant important, o substanta care protejeaza organismul impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, molecule ce pot provoca leziuni ale tesuturilor si imbatranire precoce.

Gratie vitaminei C pe care o contine si rolului sau de protectie al organismului, consumul de suc de portocale previne inclusiv aparitia ridurilor.

Stimuleaza sistemul imunitar

Sucul de portocale sustine functia sistemului imunitar si are un rol important in prevenirea racelilor si infectiilor. Prin intarirea sistemului imunitar, creste rezistenta organismului la infectii.

Protectie impotriva inflamatiei

Aportul de glucoza al meselor bogate in grasimi pot declansa reactii inflamatorii in organism. Reactiile inflamatorii duc la dezvoltarea rezistentei crescute la insulina, cauza frecventa a diabetului zaharat de tip 2 si a aterosclerozei, rigidizarea peretilor vaselor de sange cauzata de depunerile de grasimi.

Consumul de suc de portocale, carbohidrati, dar si grasimi sanatoase previne aparitia inflamatiei in organism – o masura preventiva eficace impotriva rezistentei la insulina si a aterosclerozei.

Imbunatateste tensiunea arteriala diastolica

Consumul regulat de suc de portocale poate imbunatati tensiunea arteriala diastolica. Sucul de portocale contine hesperidina, un pigment sanatos al plantelor, solubil in apa.

Hesperidina ajuta la imbunatatirea activitatii vaselor mici de sange, a tensiunii arteriale si reduce valoarea biomakerilor specifici riscului crescut de aparitie a bolilor cardiovasculare, la persoanele susceptibile de a dezvolta boli de inima.

Scade colesterolul si mbunatateste functia sistemului digestiv

Consumul constant de suc de portocale poate determina scaderea nivelului de lipoproteine cu densitate scazuta la persoanele cu un nivel ridicat de colesterol. Totusi, mecanismul din spatele imbunatatirii acestui proces este inca neclar. Sunt necesare si alte studii clinice.

Sucul de portocale ajuta in lupta cu indigestia, constipatia dar si alte probleme digestive.

Continutul nutritional al sucului de portocale

100 de grame de portocale contin:
– 47 kcal
– 11.75 g carbohidrati
– 0.94 proteine
– 0.12 total grasimi
– 0 mg colesterol
– 2.40 g fibre alimentare
– 30 micrograme folati
– 0.282 mg niacina
– 0.250 mg acid pantotenic
– 0.060 mg piridoxina
– 0.040 mg riboflavina
– 0.100 mg diamina
– 53.2 mg vitamina C
– 225 UI vitamina A
– 0.18 mg vitamina E
– 169 mg potasiu
– 40 mg calciu
– 39 mcg cupru
– 0.10 mg fier
– 10 mg magneziu
– 0.024 mangan
– 0.08 mg zinc
– 71 mg betacaroten
– 11 mcg alfacaroten
– 116 mcg criptobetaxantina
– 129 luteina si zeaxantina

You might also like More from author

Comments are closed.