Avram Marian (deputat): Fermierii nu ar trebui să vândă cerealele imediat după recoltare

recoltareDeputatul Avram Marian, membru al Comisiei de Agrcultură din Camera Deputaţilor, a declarat pentru AGRO TV că fermierii români ar trebui să nu îşi vândă cerealele imediat după recoltare, ci să se orienteze către procesare sau să sondeze piaţa din timp, şi să încheie precontracte de vânzare în momentele în care, pe bursă, preţurile le sunt convenabile.

El crede că traderii care cumpără cereale fixează preţurile în funcţie de zonele din care trebuie să transporte produsele şi de fluctuaţiile pieţei şi că aceştia sunt conştienţi că au fost înregistrate producţii record în anumite state, precum Franţa,aşa că nu vor ridica foarte mult prețurile oferite fermierilor români.

În aceste condiții, agricultorii autohtoni trebuie să se orienteze către procesare pentru a obține profituri mai mari sau să încheie pre-contracte din timp pentru viitoarea producție:”Marii fermieri, care au profitat de ofertele bune de pe burse, au primit prețuri interesante pentru cereale. Asta ne arată că nu trebuie să așteptăm până în momentul recoltării pentru a vinde. Atunci prețurile scad puternic. De fapt, e clar că producția nu trebuie dusă imediat după recoltare la vânzare.  Ideal ar fi ca producătorii să integreze producția, fiindcă valoarea grâului, de exemplu, se poate dubla prin prelucrare”, a afirmat deputatul

El le-a atras atenția fermierilor să nu fie fericiți dacă reușesc să vândă acum un kilogram de grâu „ci să fie îngrijorați că pierd din cauză că acesta nu este prelucrat”.

You might also like More from author

Comments are closed.