A APĂRUT RUJUL DIN CARE ÎȚI VINE SĂ MUȘTI DE PLĂCERE! CE GUST CREZI CĂ ARE?

Fructe, unt de cacao şi alte ingrediente vegetale, toate fac parte dintr-un ruj care hidratează buzele, dar poate tine si de foame.

Acest produs cosmetic a fost inventat la Cluj-Napoca si, pe langa clasica utilizare, rujul va putea fi consumat în restaurant cu gastronomie moleculara. Rujul a fost produs de o echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, iar timpul de fabricatie pentru un tub este de aproximativ 20 de minute.

Lavinia Călinoiu, coordonatorul proiectului, a declarat că procesul de producere a unui astfel de ruj durează circa 20 de minute. Este o nouă invenţie din zona gastronomiei moleculare, care implică o interacţiune la nivelul moleculei astfel încât schimbă textura, structura unui produs.
Elementul cheie este un polimer natural, un extract din alge care conferă o textură de gelifiere. Pentru obţinerea câtorva rujuri se foloseşte o cantitate de 40 de grame de fruct, la care se adaugă 10 grame din celelalte ingrediente, iar la final se presară bacterii probotice cu rol benefic asupra tractului gastrointestinal.

You might also like More from author

Comments are closed.