Alimentele de vară îţi dau un tonus de invidiat

Profită din plin de roadele sezonului cald: legume şi fructe bogate în vitamine, minerale şi apă. Gustoase şi sănătoase, conţin tot ce ai nevoie pentru a-ţi păstra silueta şi o stare fizică excelentă. 

Caise şi piersici, pentru un bronz frumos


Nu este întâmplătoare culoarea acestor fructe. Ea dovedeşte conţinutul crescut de vitamina E, vitamina C şi betacaroten, un pigment care contribuie la protejarea pielii de efectele nefaste ale soarelui. Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, indispensabil pentru procesul de creştere a copiilor. 

Cantitatea zilnică recomandată

Două-trei caise sau piersici acoperă până la jumătate din necesarul de betacaroten. Le poţi include şi în dietele de slăbit, pentru că au puţine calorii, iar zahărul pe care-l conţin se va asimila treptat în organism.

Castraveții şi dovleceii împiedică retenţia de apă

Când vrei să te răcoreşti, n-ar fi rău să alegi să mănânci castraveţi sau dovlecei. Au 95% apă, foarte puţine calorii, vitamina C, B9, betacaroten. Îţi menţin pielea sănătoasă şi elimină problema retenţiei de apă din ţesuturi.

Cantitatea zilnică recomandată

Te vor rehidrata un dovlecel sau doi-trei castraveţi. Poţi face dovleceii şi la grătar sau traşi la tigaie cu puţin ulei, iar castraveţii alături de iaurtul degresat şi de mărar.

You might also like More from author

Comments are closed.