Află ce legumă este leac în sute de boli!

Varza este recunoscută drept cel mai simplu şi la îndemână remediu natural. Proprietăţile terapeutice îi sunt conferite de abundenţa de nutrienţi valoroşi.
În cartea „Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale” a medicului Jean Valnet, capitolul despre varză se întinde pe cele mai multe pagini, 17 la număr. Şi asta în comparaţie cu informaţiile despre restul legumelor, de exemplu, cărora le sunt alocate două-trei pagini.

„Utilizarea medicală a verzei, empirică vreme de milenii, se întemeiază în prezent, pe un anumit număr de consideraţii ştiinţifice. Remediu firesc, echilibrat, varza apare astfel incomparabil superioară anumitor preparate de laborator, adesea incomplete”, spune medicul Valnet.

100 g de varză conţin: 3 g de protide, 0,3 g de lipide, 6 g de glucide, minerale (calciu, fosfor, fier, iod), vitamine (A, B2, B3, C, D2, K).

Se poate folosi atât pentru uz extern, cât şi pentru uz intern şi, deşi nu are efecte adverse, este bine ca în prealabil să te sfătuieşti cu un medic nutriţionist, mai ales dacă suferi de boli grave.

Uz extern:

-Arsuri. În cazul celor uşoare, se aplică frunze de varză zdrobite cât mai curând cu putinţă, deoarece au efect cicatrizant.

-Hemoroizi.

-Crăpături şi degerături. Frunzele de varză se stropesc cu ulei de măsline şi de acoperă zona cu probleme.

-Ulcere ale gambelor.

-Cangrene, necroze.

-Infecţii de toate felurile: abcese, flegmoane, furuncule, antrax, panariţiu.

-Colici. Se aplică frunze de varză pe regiunea dureroasă.

-Migrene, cefalee.

-Afecţiuni gastrointestinale, veziculare, hepatice.

-Muşcături de animale. După realizarea vaccinului antirabic, locul muşcăturii se acoperă cu o frunză de varză.

-Tumori.

-Nevralgii reumatismale (lombagii, sciatice), denatre, faciale, gutoase.

– Bronşite şi astm. Trei-patru frunze de varză se aplică pe piept şi pe omoplaţi. Se lasă cel puţin patru ore.

-Eczeme, anumite pecingini, acnee. Se aplică frunze de varză timp de o oră.

-Insolaţie. Fruzele de varză se aplică pe creştet şi pe ceafă şi se ţin circa patru ore, cu pauză de două până la trei ore.

-Diaree. Aplică frunze de varză pe tot abdomenul, cuprizând şi regiunea hepatică.

-Insomnie. Înainte de somn, aplică trei-patru frunze groase de varză pe ceafă şi uneori pe gambe.

-Zona Zoster. Foile de varză atenuează durerea. Ele se reînoiesc de trei-patru ori în 24 de ore.

-Înţepături de insecte. Se freacă locul înţepăturii cu o frunză de varză zdrobită.

Uz intern.

În cartea sa, medicul Valnet aminteşte o serie de medici care au obţinut rezultate incredibile cu ajutorul verzei în tratarea unor afecţiuni grave. Astfel, medicii L. Binet, Tanret şi Bour recomandă bolnavilor cu ciroză ingerarea zilnică a 400 g de varză (jumătate crudă, jumătate fiartă). Se va observa o sporire considerabilă a diurezei, urmată de o îmbunătăţire vizibilă a stării generale.

De asemenea, tot în carte se mai specifică faptul că dr. W. Shive, cercetător la Universitatea din Texas, a extras din varză o substanţă numită glutamină pe care a folosit-o cu succes în tratarea alcoolismului. Alţi doi medici susţin că varza conţine o substanţă bactericidă capabilă să anihileze anumiţi germeni Gram negativi.

-Alcoolism. Ingerarea de varză crudă, înăbuşită sau sub formă de suc.

-Anemie. 1-2 pahare de suc de varză pe zi.

-Arterită. Trei sau patru frunze de varză se aşază pe gambe şi se menţin toată noaptea. Ele calmează durerea şi restabilesc circulaţia optimă.

-Depresie. Două pahare de suc de varză pe zi.

-Constipaţie. Două-patru pahare de suc de varză pe zi.

-Infecţii intestinale. Câte două linguri de suc de varză în fiecare dimineaţă.

-Scorbut (carenţă severă de vitamina C). Suc de varză zilnic.

-Nervozitate, anxietate. Două pahare de suc de varză pe zi.

Varza este unul dintre cele mai bune energizante, fiind recomandată în caz de oboseală fizică şi de surmenaj intelectual.

Dacă preferi varza acră, nu te grăbi să o speli înainte de a o folosi, deoarece distrugi fermenţii de acid lactic, dezinfectanţi puternici ai tractului intestinal.

Evită să prepari varza în exces, deoarece prin fierbere se distruge vitamina U, renumită pentru proprietăţile de ocrotire a mucoasei stomacale.

You might also like More from author

Comments are closed.