Afacere de familie. Un fermier român produce brânză maturată după rețete elvețiene

Câteva vaci, echipbranzaamente pentru prelucrarea laptelui şi multă ambiţie. Asta i-a trebuit unui bărbat de 35 de ani din judeţul Covasna ca să pună pe picioare o mică afacere de familie.

Omul produce în propria gospodărie brânză maturată după reţete elveţiene şi spune că are mult mai multe comenzi decât poate onora. Povestea afacerii lui Sandor începe în 2006, când a primit cadou o viţică, de la o fermă de elită, din Covasna. În trei ani, a ajuns să deţină şase animale şi s-a mutat în comuna Sânzieni, să le îngrijească.

„În fiecare zi trebuiesc întoarse de pe o parte pe cealaltă, periate, trebuie să ai grijă”, a explicat producătorul Sterczer Sandor.

Sandor îşi vinde produsele la târgurile de hrană ecologică din judeţul Covasna cu 30 de lei kilogramul. Brânzeturile cu chimion sau cele maturate în vin roşu, coniac sau whiskey sunt printre cele mai căutate produse. (Integral pe paginadeagricultura.ro)

You might also like More from author

1 Comment

  1. Jaquet says

    Bună,
    Sunt elvetian, locuiesc în Sibiu, și vrei cumpar brânză
    Sterczer Șandor. Unde sunt produs?
    Mulțumesc

Comments are closed.