Piaţa lactatelor sau despre concurenţa dintre Danone şi Albalact


danoneAlbalact, cel mai mare producător român de lactate din România, se mişcă, potrivit analiştilor de la adevarulfinanciar.ro, cu paşi repezi pe o piaţă a iaurturilor dominată de 14 ani de grupul francez Danone.

În 2014, a reuşit să depăşească Danone la cifra de afaceri şi a acaparat 17% din piaţa iaurturilor, după trei ani de investiţii serioase în acest sector. Francezii sunt într-o nouă etapă, după reajustarea portofoliului şi retehologizarea fabricii.

Pentru români, Danone înseamnă primul mare jucător de talie internaţională care le-a pus pe masă un iaurt “occidental” făcut din lapte românesc procesat într-o fostă fabrică românească. Se întâmpla în 2000, iar reacţia consumatorilor a fost pe măsură. În mai puțin de un an și jumătate de la inaugurarea fabricii din Bucureşti, Danone România a devenit lider pe piaţa iaurturilor cu o cota de 31,7%. Acum, în ciuda creşterii numărului şi forţei competiţiei, Danone ocupă aceeaşi poziţie fruntaşă în piaţă, cu menţiunea că a ajuns la 50%, o poziţie extrem de greu de clintit de orice procesator care se încumetă. (Integral aici)

You might also like More from author

Comments are closed.