Ministerul Agriculturii avertizează: Fermierii care nu își lucrează terenurile nu vor primi subvenții

Sprouting Winter Wheat

Reprezentanții Ministerului Agriculturii lansează un avertisment dur pentru cei care nu își lucrează terenurile. Secretarul de stat în MADR, Achim Irimescu spune că fermierii vor fi verificați, în acest an, de reprezentanții APIA pentru a fi identificați cei care nu își lucrează terenurile, astfel încât aceștia să nu beneficieze trei ani de subvenții.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a spus că trebuie identificați adevărații producători ca să nu mai fie suprafețe de teren plătite pe nedrept. Potrivit reformei Politicii Agricole Comune (PAC), subvențiile vor fi acordate numai fermierilor activi. Noile reglementari exclud subvenționarea deținătorilor de terenuri agricole fără legătura cu activitatea agricolă.

„Fondurile se vor duce numai spre cei care utilizează terenurile și nici într-un caz spre cei care au suprafețele și nu au făcut agricultură, cum s-a întâmplat până acum cu terenurile anexe ale aeroporturilor, stadioanelor de fotbal, a cluburilor de golf. APIA va face verificări, este vorba de verificări complexe pentru că sunt mulți producători care continuă să beneficieze de sprijin chiar dacă nu mai sunt agricultori sau nu practică agricultura conform cerințelor europene. Controalele vor începe în acest an. Este important să îi identificam pe adevăraţii producători astfel încât să nu fie suprafețe plătite pe nedrept”, a spus Irimescu.

Fermierii inactivi descoperiți în urma acțiunilor de control ale APIA vor fi penalizați timp de trei ani, după care, dacă intră în legalitate, pot să își reprimească drepturile financiare. (Sursa: recolta.eu)

You might also like More from author

Comments are closed.